Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, kadınların el emeklerine verdiği önemle, sosyal belediyecilik anlayışıyla mahalleevleri kurdu. Bu mahalleevleri, her gün daha da büyüyerek çeşitli eğitimler sunuyor.

Projenin sorumluluğunu Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve eşi Canan Ergin üstlendi. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen mahalleevleri, kadınlara yönelik olan eğitimleri ile aile bütçesin katkı sağlıyor, sosyalleşmeyi ve yeni ürünler üretilmesine imkan tanıyor.

Kursta örgü, vitray, geridönüşüm, deri işleme, cam boyama, sepet örücülüğü, takı tasarım,
seramik, keçe işleme atölyeleri bulunuyor. Çeşitli kursların olduğu  mahalleevleri yirmi kişilik sınıflar halinde ve tamamen ücretsiz eğitim veriyor. Bu sayede kadınların ufku genişliyor.

Ali Çetinkaya Mahaleevi’nde; deri işleme,Yunanca, cam boyama, takı tasarım, 150 Evler 1.
Mahalleevi’nde örgü, geri dönüşüm, vitray ve örgü,150 Evler 2. Mahalleevi’nde keçe ve
sepet, Hamdibey Mahalleevi’nde soğuk sabun ve mum, Sarımsaklı Mahalleevi’nde sepet
örücülüğü, takı tasarım, dikiş ve geri dönüşüm, Altınova Mahalleevi’nde seramik, özel olarak
dikiş kursları da verilecek.

Bayan Neden Denmez? Neden Bayan Değil Kadın? Bayan Kelimesi Niçin Sevilmez? Bayan Neden Denmez? Neden Bayan Değil Kadın? Bayan Kelimesi Niçin Sevilmez?

Kurslara jatılacak kadınlar öncelikle mahalleevlerine giderek başvuru formunu dolduracaklar. Daha sonra sürekli devam eden eğitimlere istedikleri zaman katılabilecek olan kadınların kişisel gelişimlerine katkı sağlanmış olacak.  Mahalleevinde verilen dokuz farklı eğitimin yanında kadınlar ürettikleri el emeği
ürünlerinin satışını, mahalleevleri satış noktalarında gerçekleştirebilecek ve para kazanacak.

Kurslara katılmak isteyen kadınlar, 05527711945 numaralı hattan bilgi alabilirler

Kaynak: Haber Merkezi